+359 899-247487

Как се използва фотохидройонизацията за предотвратяване на разпространението на болести

Фотохидройонизация-технологии-убиват-вируси

Пандемията от COVID-19 промени нашия свят в обозримо бъдеще и наред с учените, които се надяват да разработят ваксина и работните места и училищата, които коригират начина, по който работят, за да създадат работещо "ново нормално", има и други налични решения, които могат да помогнат на бизнеса да се бори с коронавируса и други невидими вредни организми и замърсители.

Технологиите за фотохидройонизация са високо разработени решения за пречистване на въздуха, които помагат да се предотврати разпространението на болести като коронавирус чрез неутрализирането им с оксидиращи съединения, които се създават, когато UV светлина удари реактивна метална повърхност.

В тази статия разглеждаме технологията зад фотохидройонизацията и как тя може да помогне за предотвратяване на инфекции, да убие опасни бактерии и вируси и да ни помогне да създадем безопасна среда за сега и в бъдеще.

Какво представлява фотохидройонизацията и как работи?

Откритото пространство обикновено се счита за безопасно, тъй като всички опасни съединения или патогени могат да се разпръснат безвредно в атмосферата, но вътре в сгради като училища и офиси качеството на въздуха трябва да бъде внимателно контролирано, за да се намалят шансовете ни за заразяване с вредни инфекции.

Фотохидройонизацията е технология, разработена от един от водещите световни специалисти в пречистването на въздуха, водата и храната – RGF Environmental, за неутрализиране на бактерии, вируси, спори на плесени, вредни газове и пари и миризми, които се намират във въздуха и по повърхности вътре в сградите.

Това е решение, което използва ултравиолетова (UV) светлина, за да елиминира тези невидими опасности, като унищожи всички живи бактерии или вируси, изложени на нея, като по този начин значително намалява риска от инфекция за всеки в тази среда.

Фотохидройонизацията работи чрез насочване на широкоспектърна ултравиолетова светлина с висока интензивност към хидратирана четворна метална повърхност, която действа като катализатор. Тази реакция произвежда плазма, съставена от окислители, които безопасно неутрализират или елиминират всички бактерии, вируси или спори, с които влизат в контакт.

Тези йонизирани хидропероксиди безопасно унищожават тези вредни организми, които винаги присъстват във въздуха около нас и на повърхностите, които докосваме, като или ги унищожават напълно, или ги правят безвредни, като необратимо увреждат клетъчната им структура.

Това е подобно на измиването на ръцете ни със сапун и вода, което в случая с коронавируса разрушава външния слой на клетката и я прави безвредна.

Безопасни ли са технологиите за фотохидройонизация?

Ключовият термин, който трябва да запомните тук, е хидро-пероксидите, тъй като това е, което се получава, когато настъпи фотохидройонизация. Това са същите химични съединения, които се създават във въздуха, когато кислородът се комбинира с водната пара в присъствието на електромагнитна енергия.

Хидропероксидите са в нашата атмосфера на Земята повече от 3,5 милиарда години и чрез научни изследвания е доказано, че те не представляват риск за човешкото здраве.

Като хора, ние сме влезли в контакт с хидро-пероксиди от деня, в който сме се родили и през последните 20 години на развитие на фотохидройонизация никога не са регистрирани проблеми с безопасността.

Както при повечето неща, разбира се, изключително високите нива могат да бъдат опасни. Твърде много кислород може да причини кислородна токсичност и дори пиенето на твърде много вода може да бъде фатално. За хидро-пероксиди се препоръчват идеални вътрешни нива до 1,0 ppm (1 част на милион). Технологиите за фотохидройонизация поддържат средно 0.01-0.02ppm в пространствата (в зависимост от околната среда), което е в баланс с естествените нива, открити във външния въздух между 0.01-0.03pppm, така че в рамките на препоръчителните нива.

Като се има предвид заплахата, която COVID-19 сега представлява за нашето здраве, бизнес и образование, лесно е да се види, че има много ползи от приемането на технологията.

Как фотохидройонизацията може да помогне за спиране на COVID-19?

Знаем, че патогените на COVID-19, както и други вируси като SARS и MERS могат да бъдат прехвърлени на повърхности чрез човешки контакт или кашлица и кихане и че те могат да живеят до 9 дни върху повърхности като пластмаса, метал и стъкло.

Това означава, че трябва да обеззаразим повърхностите, на които потенциално биха могли да бъдат, както и да пречистим въздуха - тъй като тестовете също показаха, че те могат да плават в атмосферата преди кацане на повърхност.

Фотохидройонизационните разтвори за пречистване на въздуха са успешно тествани върху патогени и замърсители на въздуха и технологията е показала, че елиминира нежелани и потенциални вредни миризми и пари.

Процесът на фотохидройонизация създава плазма, която се състои от хидропероксиди, супероксидни йони и йонизирани хидроксидни йони – всички в безопасни концентрации, които не се различават от концентрацията на тези газове в общата атмосфера.

След това плазмата се разпределя безопасно в определеното пространство, влизайки в контакт с всички потенциални органични вируси и ги унищожава. Технологията позволява плазмата да се разпространява и да удря всяка открита повърхност, включително труднодостъпни места, което я прави високоефективна.

Този тип PHI технология за микробно лечение от RGF е призната от американската EPA като ефективен контрол на предаването на инфекции.

За какво друго се използва технологията за фотохидройонизация?

Освен че се използва в сгради за обеззаразяване на въздуха и повърхностите, които могат да имат контакт с вредни бактерии, фотохидройонизацията се използва и в хранително-вкусовата промишленост, за да се гарантира, че продуктите, които ядем, не съдържат опасни вирусни клетки, плесени или бактерии.

Фотохидройонизацията се използва ефективно при обработката на храни като месо и млечни продукти и е много ефективна, тъй като прониква успешно в продуктите и унищожава всички налични опасни патогени.

Тъй като има огромен протест срещу химическата обработка на храни, за да се избегне замърсяване, фотохидройонизацията се оказа много полезна в този сектор. Използването на технология за убиване на микроби и предотвратяване на разпространението на инфекцията е по-здравословно от суровите химически алтернативи.

Използването на фотохидройонизация на пазара на храни позволи на производителите да намалят развалянето и технологията ни доставя превъзходен, без микробактерии продукт с много по-дълъг срок на годност.

Къде може да се използва фотохидройонизация?

Фотохидройонизацията е ефективно решение за здраве и безопасност за широк спектър от сгради, работни места и домове. Настоящата пандемия показа, че вирусът COVID-19 е експоненциално нарастваща и силно заразна заплаха, която се нуждае от спешни мерки за контрол на разпространението му в обществото.

Чрез внедряването на фотохидройонизация във вашия офис, вие инвестирате в здравето и безопасността на вашите колеги. Той може да се използва заедно с другите ви стратегии за смекчаване на COVID-19, за да се сведе до минимум заплахата, породена от тези невидими, но смъртоносни заплахи.

Фотохидройонизацията може да бъде инсталирана и в училища, колежи и други образователни съоръжения. Това е важно, защото сградите, които имат тежки потоци от хора, които идват и си отиват, са места за размножаване на инфекция.

Здравните заведения като болници, лекарски кабинети и домове за отдих също биха се възползвали от използването на технология за фотохидройонизация, за да се сведе до минимум разпространението на COVID-19.

Говорете с Airius за технологиите за фотохидройонизация за предотвратяване на заболявания и за ефективен контрол на инфекциите

Ако искате да научите повече за ползите от технологията за фотохидройонизация, за да предотвратите разпространението на болести и инфекции, моля, свържете се с нас днес за допълнителна информация.

Можете да се свържете с нас, като се обадите на 01202 554 200 или по имейл на info@airius.co.uk