+359 899-247487

Често задавани въпроси

Глобалните продажби вече надхвърлят 100 000 единици.

Веднага! В момента, в който агрегатите са включени, ефективността на сградата и ОВК системата ще започне да се подобрява, достигайки пълния си потенциал, след като се постигне изравняване (в рамките на 48 часа в зависимост от размера на сградата).

Устройствата Airius са изключително ефективни, привличайки малък електрически товар. Използване на по-малко от 5% от мощността на някои от конкурентните вентилатори за дестратификация тип кутия. Цифрите по-долу са годишните текущи разходи въз основа на единиците, работещи 24 часа в денонощието 365 дни в годината, при електрически разходи от 11 пенса на kWh.

Спестяванията варират значително от сграда до сграда със средни спестявания от 30 – 50%. С над 100 000 продадени бройки отчетохме икономии, вариращи от 20% до 76%. Това се дължи на редица фактори, като например:

Височина на тавана:

Колкото по-висок е таванът, толкова по-високо е нивото на спестявания за вашия имот. Това се дължи на по-големия процент от прегряването на площта, което води до по-високи нива на стратификация и от своя страна загуба на топлина. Устройствата Airius елиминират тази стратификация, свеждайки до минимум топлинните загуби на сградите.

Изолация:

Добре изолираната сграда ще улови максималното количество топлина на нивото на покрива, което води до високи нива на стратификация. След това агрегатите Airius изравняват температурата, постигайки стандартни икономии от 30 – 40% (в зависимост от други фактори).

Колкото по-ниско е нивото на изолация, толкова по-голямо е спестяването. Това се дължи на значително повишеното ниво на загуба на топлина, главно бягство през покрива. Единиците Airius улавят и рециркулират топлината, преди тя да има възможност да избяга.

Постигане на температура:

Ако зададената точка на термостата се постига на нивото на земята, тогава спестяването ще бъде по-високо. Ако не, тогава агрегатите Airius все още ще намалят нуждите от отопление на сградата.

Разликата е, че ако зададената точка на термостата не е постигната, първата част от намаляването на топлинния товар ще се използва за достигане на зададената точка на термостата, преди да се постигнат икономии.

Процесна топлина / Топлина на околната среда

Колкото по-високо е нивото на технологична топлина, толкова по-високо е нивото на спестяване. Технологична топлина е термин, използван за всяка топлина, произведена чрез вътрешен процес, различен от ОВК системата. Този процес топлина може да бъде произведена от всичко от фабрични машини, двигатели и фурни, до компютърно оборудване, осветление и дори телесна топлина.

Ще се използва и околната топлина от слънчевата светлина, дори и през зимата, идваща през капандури, отопляеми стоманени покривни панели и прозорци.

Този процес/околна топлина се издига в покривното пространство и ще бъде уловена и рециркулирана, като допълнително се намали търсенето на отоплителната система.

Начинът, по който агрегатите Airius работят за намаляване на разходите за охлаждане, е малко по-различен от отоплението. Обикновено в охладени пространства тези хора в близост до охлаждащия контакт са твърде студени, а тези, които са на не повече от няколко метра, са твърде горещи. Хората до прозорците също могат да станат твърде горещи поради слънчевата печалба и т.н.

Агрегатите Airius помагат чрез изравняване на температурата, като гарантират, че всички се възползват от охлаждането възможно най-бързо. Той също така помага на хладния въздух да достигне по-бързо зададените точки на термостата.

Системата Airius също така гарантира, че всяко парче въздух в сградата се движи много бавно. Това нежно движение на въздуха по кожата създава по-ниска възприемана температура (изпарително охлаждане), което ви позволява да увеличите термостата си с между 2 и 4 ° C.

Това, заедно с изравнената температура, доказано намалява разходите за охлаждане с всичко от 20% до 100%. Това се дължи на ниското изискване за охлаждане във Великобритания.  Трябва само леко да намалите охлаждащото натоварване, за да направите огромни икономии.

Охлаждане Препоръки:

Боулплекс АД

"Много сме впечатлени от резултатите, които феновете на Airius постигнаха в нашия десет пинов боулинг център в Нантгарв в Южен Уелс. Атмосферата вътре е значително подобрена, намалявайки оплакванията за комфорт на персонала и клиентите с 90%.

Те също така ни позволиха да увеличим термостатите си от 19 ° C на 23,5 ° C, което доведе до спестяване на над 70% от разходите ни за охлаждане! Системата Airius далеч надмина очакванията ни и ще бъде стандартно оборудване за всички наши 18 боулинг центъра във Великобритания."

Бен Карн – енергиен мениджър

Тисо ООД

"Системата Airius беше инсталирана през лятото, докато AC системата беше затворена за обслужване и бяхме щастливи да намерим комфортната среда без работа на климатика. Това доведе до извеждане от експлоатация на цялата система за променлив ток със значително намаляване на потреблението на електроенергия. Сега разглеждаме системите за дестратификация като ключова част от нашите ремонти. "

Иън Калдър – директор "Имоти"

В повечето случаи оптималната височина на монтаж е 20 – 100 см (в зависимост от модела) под тавана, но устройствата могат да бъдат закрепени директно към тавана, без да се възпрепятства въздушният поток.

Единствената причина, поради която не препоръчваме това като стандарт, е, че с течение на времето на тавана ще започнат да се показват следи от прах.

Ако сградата има малко или никаква изолация, като например един ламаринен покрив, най-добре е да окачите уреда 120 – 300 см (в зависимост от модела) под тавана. Това спира устройствата да изтеглят студен въздух от повърхността. Колкото по-мощна е единицата, толкова по-далеч трябва да бъде окачена.

Airius е световен лидер в технологиите за дестратификация. Комбинацията от иновативна и непрекъсната научноизследователска и развойна дейност, заедно с използването на най-висококачествени материали и двигатели, позволява на вентилаторите Airius да постигнат отлични резултати, като същевременно изискват много минимално потребление на енергия в цялата гама.

Уникалният начин, по който въздухът се придвижва с помощта на патентованата от Airius технология за лопатки на статора, създава до 15 пъти повече въздух, който да циркулира в пространството, отколкото се изчерпва през самия вентилатор, в резултат на увличане. Този огромен обем бавна циркулация на въздуха постига най-ефективния и ефективен метод за дестратификация.

Например моделът Airius 45/PS-4 използва само 42 вата и изравнява температурата в сгради с височина на тавана до 13 метра.

Други вентилатори за дестратификация, предлагани на пазара, които твърдят, че ще изравнят температурите на същата височина, използват до 870 вата. Това е над 20 пъти повече мощност, което от своя страна води до повече шум, по-турбулентен въздух и много по-кратък живот.

Агрегатите Airius ефективно изравняват температурата с дебит на въздуха до 15% от този на други вентилатори за дестратификация.

Това се постига чрез уникалната патентована технология на статорните вени във всяка единица Airius, произвеждаща стегната колона от въздух, която насърчава огромни нива на въздушно увличане. Обемът на въздуха, циркулиращ чрез увличане, е до 15 пъти по-голям от обема, произведен от уреда.

Ако даден агрегат не успее извън 5-годишния гаранционен срок, можете да върнете уреда на Airius Europe Ltd, за да бъде ремонтиран на 60% от текущата цена на дребно (ремонтираните единици ще бъдат механично толкова добри, колкото новите и ще се предлагат с пълна 5-годишна гаранция), или просто да закупите резервно устройство на 80% от текущата цена на дребно.

Стратификацията обикновено се случва със скорост от 0,5 – 2ºC на метър, а температурните разлики до 10°C са често срещани на височина от 10 метра. В екстремни случаи са открити температурни разлики от 10°C на височина 3 метра.

Степента на стратификация зависи от редица фактори като строителните материали, нивото на изолация, активността в сградата, зададените точки за отопление/охлаждане и външната температура.

Погрешно е да се предполага, че ако нивото на стратификация е в долния край на скалата, няма много какво да се спечели. Това може да се дължи на редица причини, като например:

  • – Отоплението е изключено
  • – Външната температура е на или над стайната температура
  • – Нивата на изолация са толкова ниски, че топлината изтича, преди да може да се натрупа. Най-успешните ни казуси са от сгради като тази (View Lush & Impress казуси).

При нормални условия диапазонът на Airius трябва да изравни температурата в рамките на 2°C обхват от пода до тавана.

Да, въпреки това препоръчваме агрегатите да бъдат оставени да работят 24/7 през целия отоплителен сезон.

Това е така, защото веднага след като системата е изключена, топлият въздух може да се повиши отново и като оставите температурата на нивото на тавана да се увеличи с каквото и да е количество, значително увеличава топлинните загуби на вашите сгради.

Също така, тъй като единиците Airius изпращат въздуха надолу до нивото на земята, което след това се покрива по пода с височина от 4 до 6 инча. Подът постепенно започва да се нагрява и се превръща в термична батерия.  Топлината, съхранявана в пода, след това бавно се освобождава, когато отоплението не работи.

Това е трудно послание, тъй като хората са склонни да не искат да оставят електрически мотор да работи, особено не за една нощ, ако сградата не е заета.

За да докажем ползите, проведохме проучване във фармацевтично хранилище (Chemilines), където те бяха категорично против оставянето на единиците да работят през нощта. Компанията губи между 10 и 12°C по време на типична зимна нощ, когато отоплителните и Airius агрегатите са изключени.

В резултат на това компанията трябваше да включи отоплението им за 2,5 до 3 часа, преди персоналът да пристигне, за да се увери, че температурата е на удобно ниво.

След това компанията проведе същия тест с работещите единици Airius.  С изключването на отоплителната си система в същото време те откриха, че вместо да загубят 10 до 12 ° C, те губят само 2,5 до 3 ° C!  Това намалява сутрешното им време за предварително загряване от 2,5 на 3 часа на 30 до 45 минути. Само намаленото време за загряване възлиза на 20% икономия.

Препоръчваме да изключите помещенията само ако сградата ви ще бъде неотопляема за период от повече от 24 часа.

Когато се отвори голяма врата на ролетна щора, ще възникнат големи атмосферни загуби. Устройствата Airius просто спират външния въздух да проникне в сградата и по-важното е, че след като вратата е затворена, сградата се възстановява с много по-бързи темпове.

Перфектен пример за това биха били закачалките за самолети, където цялата стена се отваря в сградата. Дори и с този самолет хангари постигат някои от най-високите нива на спестявания, вариращи от 35% до 60%, с малко или никаква топлина на процеса, за да помогне.

В околните или топли зони за съхранение на продукти често има проблеми със стратификацията и топлите и студените петна. Това води до това, че големи площи от магазина не са подходящи за употреба, продуктите трябва бързо да бъдат преместени или водят до големи загуби.

Единиците на Airius работят по същия начин, по който биха работили във всяка сграда. Те поддържат постоянна еднаква температура в цялото пространство от пода до тавана. Това гарантира, че всяка част от пространството може да се използва за съхранение дори на най-чувствителните към температурата продукти на възможно най-ниска цена.

Хладилните складове имат същия проблем в обратна посока. За да получите по-високите нива до необходимата температура, вие сте принудени да преохлаждате нивото на земята, което е огромна загуба на енергия.  Агрегатите Airius просто и ефективно ще изравнят температурата, като гарантират, че сградата и охладителната система работят по най-добрия начин, на който са способни.

Често срещано погрешно схващане е, че когато дадена зона се отоплява с помощта на каквато и да е форма на лъчиста отоплителна система, няма полза от използването на вентилатори за дестратификация.

Това просто не е вярно. Вярно е, че топлината, която се усеща на нивото на земята, не е от въздуха около вас, който е топъл, а топлината, която усещате, не предизвиква стратификация.

Стратификацията се случва на височината на самите лъчисти нагреватели. Лъчистите тръби могат да работят при всичко от 700 – 2200 °C, което след това прегрява въздуха около тръбите, което води до стратификация.

При използване на Airius агрегати с лъчисти отоплителни системи позиционирането е много по-критично. Вентилаторите трябва да бъдат разположени на максимум 80 см по-високо и 100 – 150 см отстрани на всяка лъчиста тръба. Това гарантира, че цялата топлина се улавя и топлинните загуби на сградите са сведени до минимум.